Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g di carne di coniglio in pezzi (3x3 cm) lavato in una miscela di acqua, aceto e sale
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 20 g di aceto di vino rosso
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 16 pomodori ciliegino a metà
- 10 olive nere denocciolate
- 5 bacche di ginepro
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 limone, preferibilmente biologico, in quarti
- 20 foglie di basilico fresche
- 8 fette di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50 dk
Coniglio ai carciofi
1h 25 min
Coniglio ai funghi
1 Std. 10 Min
Coniglio in umido
1h 25 min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Faraona ai funghi porcini
1 Std. 10 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1 godz. 5 min
Coniglio alla siciliana
1sa 20 dk
Coniglio alla ligure
3 Std. 20 Min
Coniglio stufato
1 Std. 10 Min
Coniglio all'appetitosa
1 Std. 10 Min
Coniglio in porchetta
1sa 20 dk