Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 800 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pesce - 200 g di polpa di granchio fresca o in scatola a pezzi piccoli
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al salmone con crema di porri
40 Min
Risotto al salmone affumicato
30 Min
Linguine al salmone e vodka
20p
Risotto zucchine e gamberi
1 godz. 15 min
Bavette con scampi all'arancia
15p
Fusilli alle cozze piccanti
55p
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Spaghetto al branzino, cocco, lime e taralli (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Antipasto di funghi e capesante
35p
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min