Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannelloni
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di mozzarella a pezzi (scolata dall'eventuale siero)
- 250 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
- 2 uova
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 50 g di farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
Preparazione
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 150 g di prosciutto cotto a fette (10x12 cm)
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2630 kJ / 628 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Lasagne classiche
2 Std.
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1sa 35 dk
Lasagne al forno
2h 30min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Girandole di magro
1 godz. 5 min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Pasta al forno veloce
45min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1h 45min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min
Pasta al forno classica
1h 30min