![Cannelloni mozzarella e prosciutto Cannelloni mozzarella e prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98ED64CE-C594-4262-BAF8-3B5A48B9A0F0/Derivates/D598333E-B6BB-4D52-97F1-ED2421B7172F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannelloni
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di mozzarella a pezzi (scolata dall'eventuale siero)
- 250 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
- 2 uova
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 50 g di farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
Preparazione
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 150 g di prosciutto cotto a fette (10x12 cm)
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2630 kJ / 628 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di prosciutto
35 Min
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35 Min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Lasagne al forno
2 Std. 30 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Soufflé al formaggio
55 Min
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1 Std. 30 Min
Crocchette di riso al forno
1h 35min
Frittata autunnale
1h 15min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min
Salatini würstel ed Emmental
1 Std.