Cannelloni mozzarella e prosciutto
TM31 TM5 TM6

Cannelloni mozzarella e prosciutto

4.4 (33 oceny)

Składniki

Cannelloni

  • 300 g di farina + q.b.
  • 3 uova
  • 10 g di olio di oliva

Ripieno

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 250 g di mozzarella a pezzi (scolata dall'eventuale siero)
  • 250 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
  • 2 uova
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe

Besciamella

  • 500 g di latte intero
  • 50 g di farina
  • 20 g di burro
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata

Preparazione

  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 150 g di prosciutto cotto a fette (10x12 cm)
  • 10 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2630 kJ / 628 kcal
Białko
35.6 g
Węglowodany
49.2 g
Tłuszcz
33.6 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy