Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolle a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi (2 cm)
- 50 g di carote a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di carne trita mista (metà manzo, metà maiale)
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato
Besciamella
- 700 g di latte
- 50 g di burro
- 60 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- 20 g di burro
- 250 g di pasta secca tipo lasagne (circa 12 fogli da 10 x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2975 kJ / 711 kcal
- Białko
- 48.7 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Lasagne alla bolognese
2óra 15p
Lasagne al forno
2h 30min
Parmigiana di melanzane
2h
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15min
Lasagna classica (senza lattosio)
1 godz. 45 min
Pasta al forno veloce
45min
Lasagne alla bolognese
3h
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1 godz. 45 min
Pasta al forno classica
1h 30min