Risotto ai broccoli e salsiccia

Risotto ai broccoli e salsiccia

4.2 473 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia fresca di maiale, spellata e a pezzi
  • 150 g di cimette di broccoli
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado Bimby per brodo di carne
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 626 kcal / 2619 kJ
Białko 19.9 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...