![Contorno di peperoni al vapore Contorno di peperoni al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FC14623C-13D5-497E-A9B4-BB89EF129F64/Derivates/A5F0E7B2-77D8-4F71-A559-EB6B69D0BF8E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto
- 500 g di acqua
- 800 g di peperoni, senza semi e a listarelle (1-1.5 cm)
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 50 - 80 g di olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 211 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
Alternatywne przepisy
Peperoni marinati
55 Min
Insalata fresca di zucchine
50 min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Contorno di verdure
25 Min
Carote tiepide alla salvia
35 min
Melanzane alla pizzaiola
1 godz. 10 min
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 min
Contorno di zucchine e mais
35 min
Contorno di zucchine e carote con formaggio
20 Min
Melanzane trifolate
40 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min