Hähnchen provençale mit Reis und Pfirsichen

Hähnchen provençale mit Reis und Pfirsichen

3.4 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Basmati-Reis
    300 g
  • Wasser
    750 g
  • Rapsöl
    30 g
  • Salz nach Geschmack
    1 ½ - 2 TL
  • Knoblauchzehen
    3
  • Hähnchenbrust in Würfeln (3 cm), trocken getupft
    500 g
  • Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g)
    1 Dose
  • Kräuter der Provence
    3 TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 551 kcal / 2308 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...