Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Basmati-Reis
- 750 g Wasser
- 30 g Rapsöl
- 1 ½ - 2 TL Salz, nach Geschmack
- 3 Knoblauchzehen
- 500 g Hähnchenbrust, in Würfeln (3 cm), trocken getupft
- 1 Dose Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g)
- 3 TL Kräuter der Provence
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2308 kJ / 551 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackbällchen in Apfel-Paprika-Sauce
50 dk
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35min
Hähnchen-Curry-Reis
1sa
Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade
30min
Puten-Mandarinen-Geschnetzeltes
35min
Putenfilet mit Pfirsich-Chilisauce
45min
Gedämpfter Fisch mit Reis-Pilaw und Gemüse
50 dk
Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln
2 Std. 10 Min
Limetten-Reis-Topf mit Pute
30min
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5h 20min
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1sa 50 dk
Schlemmertopf
40 dk