Kräutermedaillons auf Bouillongemüse

Kräutermedaillons auf Bouillongemüse

4.2 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweinefilet in 8 Medaillons (à ca. 70 g)
    1
  • Zitronenschale Bio (à 1 x 4 cm)
    3 Streifen
  • Kerbel abgezupft
    20 g
    20 g Petersilie, abgezupft
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 g
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter
    30 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Lorbeerblätter, frisch mehrfach eingeschnitten
    2
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    450 g
  • Möhren (fingerdick), in Stücken (1 cm)
    300 g
  • Kohlrabi in Stücken (1 cm)
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 366 kcal / 1530 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...