Hackbällchen in Apfel-Paprika-Sauce

Hackbällchen in Apfel-Paprika-Sauce

4.2 172 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
1 Portion

Składniki

  • Weißbrot, 2-3 Tage alt ohne Rinde, in Wasser eingeweicht und ausgedrückt
    ½ Scheibe
  • Rinderhackfleisch
    120 g
  • Paprika edelsüß
    ¾ TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Senf
    1 TL
  • Schalotte (ca. 30 g)
    1
  • Öl
    5 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    150 g
  • Apfel in Stücken (2-3 cm)
    120 g
  • rote Paprika in Stücken (2-3 cm)
    120 g
  • Sahne
    30 g
  • Mehl
    10 g
  • Honig
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 3721 kJ / 888 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 10.1 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...