Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi

Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi

4.6 517 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    70 g
  • Rinderschulter in Stücken (3 cm)
    600 g
  • rote Zwiebeln in Spalten
    170 g
  • Möhren in Scheiben (1-2 cm)
    150 g
  • Staudensellerie in Scheiben (0,5-1 cm)
    70 g
  • rote Paprika in Stücken (2 cm)
    80 g
  • Paprika rosenscharf
    ¾ - 1 TL
  • Wasser
    600 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Pimentkörner
    4
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Zucker
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    ¼ - ¾ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Gnocchi
    250 g
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1138 mg
Białko 30 g
Kalorie 2211 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...