Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Öl
- 600 g Rinderschulter, in Stücken (3 cm)
- 170 g rote Zwiebeln, in Spalten
- 150 g Möhren, in Scheiben (1-2 cm)
- 70 g Staudensellerie, in Scheiben (0,5-1 cm)
- 80 g rote Paprika, in Stücken (2 cm)
- ¾ - 1 TL Paprika rosenscharf
- 600 g Wasser
- 30 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 4 Pimentkörner
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- ½ - 1 TL Zucker
- ¼ - ¾ TL Pfeffer
- ½ TL Salz
- 250 g Gnocchi
- Petersilie, gehackt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2211 kJ / 528 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1138 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1 Std.
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min
Mediterraner Hähnchen-Eintopf
1 Std.
Irischer Lammeintopf
3 Std. 30 Min
Cajun-Fleisch mit buntem Gemüse
4óra 15p
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45 min
Puten-Gemüse-Eintopf
45 min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3u.
Rindfleisch-Rotwein-Ragout zu Nudeln
1 Std.
Asia-Nudeln mit Rindfleisch und Brokkoli
1 Std.
Winzertopf
2 godz. 40 min
Smoked Gulasch mit Bacon
4h