Riz fondant aux légumes

Riz fondant aux légumes

4.3 297 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    1 - 2
  • d'oignon coupé en morceaux (2-3 cm)
    100 g
  • de poivron rouge coupé en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • de poivron vert coupé en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    100 g
  • de courgette détaillée en cubes (1 cm)
    100 g
  • de haricots verts surgelés coupés en morceaux
    100 g
  • de riz blanc à grain court
    200 g
    200 g de riz spécial risotto
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de paprika (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café
  • d'eau
    650 g
  • de pois chiches en conserve rincés et égouttés
    200 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 811.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...