Riz fondant aux légumes

Riz fondant aux légumes

4.3 311 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 1 - 2 gousses d'ail
  • 100 g d'oignon coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 50 g de poivron rouge coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 50 g de poivron vert coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 50 g d'huile d'olive
  • 100 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 100 g de courgette détaillée en cubes (1 cm)
  • 100 g de haricots verts surgelés coupés en morceaux
  • 200 g de riz blanc à grain court
    200 g de riz spécial risotto
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 c. à soupe de paprika (opcjonalnie)
  • 1 c. à café de sel
  • 650 g d'eau
  • 200 - 400 g de pois chiches en conserve rincés et égouttés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 811.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...