Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglie di mais
- 500 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale grosso
- 100 g di farina di mais
Mousse di baccalà
- 300 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi
- 300 g di panna fresca liquida
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 4 - 5 pomodori secchi sott'olio, a fette sottili
- prezzemolo tritato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1 godz.
Salmone all'arancia e pistacchi
40 min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 min
Mousse salmone e aneto
10 min
Mini cheesecake salate al basilico
3 godz. 30 min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35 Min
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3 godz. 30 min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 godz.
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min