![Pane alla barbabietola con semi di papavero Pane alla barbabietola con semi di papavero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0101E3B3-7F0F-4155-81C6-095188A41B07/Derivates/741A9B31-9834-474F-8238-23F4AB711E6A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 200 g di barbabietola cruda a fette (circa 1 cm)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di acqua
- 10 g di miele
- 300 g di farina tipo 00
Pane
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 100 g di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 13738.8 kJ / 3283.7 kcal
- Białko
- 85.1 g
- Węglowodany
- 515.4 g
- Tłuszcz
- 97.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 42.7 g
- Sód
- 6023.7 mg
Alternatywne przepisy
Miscela di farina con pomodorini secchi e aromi
10p
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Pane al curry e paprika
4h 50 min
Focaccia di zucca (TM6)
1 Std. 35 Min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Pane rosa alle barbabietole e finocchietto selvatico
2h 30min
Pane al semolino
4h
Panini al curry e ricotta
2 Std. 35 Min
Pane di avena con semi di zucca
3h 50 min
Il pane di Altamura
4h
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min