Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2150 g di acqua
- 200 g di polpo fresco
- 5 uova
- 150 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di mollica di pane raffermo
- 10 capperi sotto sale, dissalati
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 6 olive taggiasche denocciolate
- 40 g di aceto di mele
- 180 g di olio di semi di girasole
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 200 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 200 g di carote, pelate e a rondelle
- 200 g di filetti di pesce, tipo lampuga
- 8 gamberoni giganti freschi interi
Terminare la preparazione
- 50 g di acqua
- 30 g di aceto di mele
- 200 g di pane, tipo galletta del marinaio
- 200 g di barbabietola rossa cotta a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3607 kJ / 862 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 66.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandolce genovese
1 Std. 30 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Torta di riso salata
2 Std. 10 Min
Panissa
45min
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Pansoti in salsa di noci
2sa
Torta pasqualina
2h 5min
Insalata di panissa con carciofi
55 Min
Brandacujun
45min
Quiche salata ai carciofi
1 godz. 20 min
Buridda alla ligure
55 Min
Bagna cauda
35 Min