Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pipirrana
- 1 huevo duro
- 80 g de pimiento verde italiano en trozos de aprox. 3 cm
- 80 g de cebolleta en trozos de aprox. 3 cm
- 100 g de tomate maduro sin piel ni semillas en trozos
- 1 pellizco de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 5 g de vinagre
Salmorejo
- 100 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 1000 g de tomates maduros en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de miga de pan blanco
- 30 g de vinagre
Para servir
- 2 latas de caballa en aceite escurrida (aprox. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1408 kJ / 337 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 676 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de judías blancas con aliño de pipirrana
15 min
Gazpachuelo
35min
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Salmorejo de fresas
30 min
Salmorejo de remolacha
30 min
Remojón de naranja y bacalao
30 min
Gazpacho
10 min
Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos
40 min
Salmorejo
10 min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 min
Tostas de ensaladilla con maíz
1 godz.
Migas con pimientos de Padrón
30 min