Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pipirrana
- 1 huevo duro
- 80 g de pimiento verde italiano en trozos de aprox. 3 cm
- 80 g de cebolleta en trozos de aprox. 3 cm
- 100 g de tomate maduro sin piel ni semillas en trozos
- 1 pellizco de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 5 g de vinagre
Salmorejo
- 100 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 1000 g de tomates maduros en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de miga de pan blanco
- 30 g de vinagre
Para servir
- 2 latas de caballa en aceite escurrida (aprox. 120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1408 kJ / 337 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 676 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1h 10min
Magras con tomate
40 min
Ensalada de judías blancas con aliño de pipirrana
15min
Salmorejo
10min
Sopa de picadillo con fideos
25min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 min
Remojón de naranja y bacalao
30 min
Salmorejo de atún ligero
1h 10min
Salmorejo de grana y oro
45 min
Tostas de ensaladilla con maíz
1h
Gazpachuelo
35min
Migas con pimientos de Padrón
30 min