Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de navajas
- 2 - 3 cucharadas de sal gorda
Mojo verde
- 100 g de aceite de oliva
- 20 g de vinagre
- 1 pellizco de sal
- 1 diente de ajo
- 25 - 30 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
Navajas al vapor
- 200 g de agua
Para servir
- 400 g de cubitos de hielo
- brotes germinados de cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1191 kJ / 285 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1551 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulas al estilo tradicional
25min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Dorada a la sal
35min
Almejas a la marinera
30min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Coquinas al ajillo
1h
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Mejillones al vino
30min
Gambas al ajillo
15min
Pulpo a feira con cachelos
55min