
Urządzenia i Akcesoria
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ łyżki liści tymianku, świeżych
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
Steki wołowe
-
4 filety z polędwicy wołowej (180-200 g, 3 cm grubości każdy)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1300 - 1500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315 kcal /
1317 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
733 mg