Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)

Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)

4.4 49 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Masło ziołowo-czosnkowe
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    1 łyżka
  • liści tymianku, świeżych
    ½ łyżki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
Steki wołowe
  • filety z polędwicy wołowej (180-200 g, 3 cm grubości każdy)
    4
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    4
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • wody
    1300 - 1500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 315 kcal / 1317 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 733 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...