Urządzenia i Akcesoria
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ łyżki liści tymianku, świeżych
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
Steki wołowe
-
4 steki z polędwicy wołowej (180-200 g, 3 cm grubości każdy)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1300 - 1500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min