
Urządzenia i Akcesoria
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 łyżka
-
liści tymianku, świeżych½ łyżki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
soli¼ łyżeczki
Steki wołowe
-
filety z polędwicy wołowej (180-200 g, 3 cm grubości każdy)4
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
wody1300 - 1500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315 kcal /
1317 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
733 mg