
Wersje kompatybilne
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ½ łyżki liści tymianku, świeżych
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
Steki wołowe
- 4 filety z polędwicy wołowej (180-200 g, 3 cm grubości każdy)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 liście laurowe, suszone
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1300 - 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1317 kJ / 315 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 733 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1h 35 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3h
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Delikatne rumienienie krewetek
15 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 10 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 20 Min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1h