Wersje kompatybilne
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oleju
- 300 g warzyw, mieszanych, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
- 100 g soli gruboziarnistej
-
30
g czerwonego wina
lub 30 g wody - 1 liść laurowy, suszony
- 300 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 4321 kJ / 1032 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 39232 mg
Alternatywne przepisy
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19 godz.
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 Std. 45 Min
Paleo płatki śniadaniowe
40min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 Std. 10 Min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3h 50min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 30 Min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6h 30min
Kokosowa bita śmietana
5min