Wersje kompatybilne
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oleju
- 300 g warzyw, mieszanych, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
- 100 g soli gruboziarnistej
-
30
g czerwonego wina
lub 30 g wody - 1 liść laurowy, suszony
- 300 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 4321 kJ / 1032 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 39232 mg
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2h
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 Std. 30 Min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min