Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
400 g
Składniki
-
40 g oleju
-
300 g warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
4 łodyżki mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
-
100 g soli gruboziarnistej
-
30 g wody30 g czerwonego wina
-
1 liść laurowy, suszony
-
300 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
39232 mg
Białko
75 g
Kalorie
4321 kJ /
1032 kcal
Tłuszcz
64 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twaróg
15 godz. 20 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Masło klarowane
15 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.