Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw

Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw

4.9 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
400 g

Składniki

  • oleju
    40 g
  • warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • cebuli pokrojonej w ósemki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście
    4 łodyżki
  • soli gruboziarnistej
    100 g
  • czerwonego wina
    30 g
    30 g wody
  • liść laurowy, suszony
    1
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    300 g

Wartości odżywcze na 400 g

Kalorie 1032 kcal / 4321 kJ
Białko 75 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 39232 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...