
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
400 g
Składniki
-
oleju40 g
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera naciowego, pora, pokrojonych na kawałki300 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki100 g
-
ząbek czosnku1
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, szałwii, rozmarynu, tylko liście4 łodyżki
-
soli gruboziarnistej100 g
-
czerwonego wina30 g
-
liść laurowy, suszony1
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki300 g
Wartości odżywcze na 400 g
Kalorie
1032 kcal /
4321 kJ
Białko
75 g
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
39232 mg