Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Kaczka po pekińsku
-
2 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu
-
15 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem (4-6 łodyżek), pokrojonej na 3 cm kawałki
-
5 g kolendry, świeżej (opcjonalnie) tylko liście
-
¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 - 2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
Sos śliwkowy
-
2 śliwki (ok. 100 g), bez pestek, pokrojone w ćwiartki
-
60 g miodu
-
2 gwiazdki anyżu
-
¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżka sosu sojowego
-
50 g wody
Bezglutenowe naleśniki
-
3 jajka
-
200 g ciepłej wody
-
90 g skrobi z tapioki
-
1 łyżeczka oleju1 łyżeczka oleju sezamowego
-
2 łyżki mąki kokosowej
-
olej kokosowy do smażenia
-
6 - 8 łodyżek zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonych w paski lub plastry
-
1 - 2 ogórki pokrojone w cienkie słupki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
441 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1049.2 kJ /
250.8 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 godz. 55 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.