Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku

Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku

3.6 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

Kaczka po pekińsku
  • 2 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu
  • 15 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem (4-6 łodyżek), pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 5 g kolendry, świeżej (opcjonalnie) tylko liście
  • ¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 - 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
Sos śliwkowy
  • 2 śliwki (ok. 100 g), bez pestek, pokrojone w ćwiartki
  • 60 g miodu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • ¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 50 g wody
Bezglutenowe naleśniki
  • 3 jajka
  • 200 g ciepłej wody
  • 90 g skrobi z tapioki
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
    1 łyżeczka oleju
  • olej kokosowy do smażenia
  • 1 - 2 ogórki pokrojone w cienkie słupki
  • 6 - 8 łodyżek zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonych w paski lub plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 250.8 kcal / 1049.2 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 29.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 441 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...