
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelée de poireaux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 beau poireau coupé en tronçons
- 20 g de vin blanc sec
- 50 g d'eau
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (pour obtenir 100 g de moules décortiquées environ)
- 50 g de crème fraîche
Variante 1 - garniture aux moules
- 30 g de crème fraîche
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 3 brins de ciboulette fraîche finement ciselés
Variante 2 - garniture au crabe
- 30 g de crème fraîche
-
100 - 120
g de chair de crabe en conserve en miettes
lub 2 - 3 pinces de crabe cuites - 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 brin de ciboulette fraîche ciselé
-
1
zeste de citron jaune
lub 2 - 3 brins de persil frais ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 35 kcal / 144 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Błonnik
- 0 g