Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g kaszy orkiszowej pęczak
- 650 g wody
- ½ - ¾ łyżeczkę soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1092.8 kJ / 261 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 30.3 g
- Sód
- 8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25min
Gotowanie kaszy jaglanej
20 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie 300 g kaszy jaglanej
45 min