Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
-
400 g warzyw, mieszanych np. selera, marchewki, cebuli, pokrojonych na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200 g białego wina200 g czerwonego wina
-
2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
4 łyżeczki soli
-
1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
937.4 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
1905 kJ /
455.3 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
28.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1h 20min
Zupa gulaszowa
2h
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1h 45min
Sos pomidorowy marinara
1h 15min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2h 10min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30min
Lasagne bolońska
1h 45min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1h 30min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5h
Sos boloński
55min