Biscuits au chocolat et à l'orange sans gluten (métrique)

Biscuits au chocolat et à l'orange sans gluten (métrique)

4.6 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
18 morceaux

Składniki

  • 225 g de farine d'amande
  • 115 g de sucre roux
  • ¼ c. à thé de sel
  • 1 orange (opcjonalnie) zeste seulement
  • 85 g de beurre doux tempéré en morceaux
  • 2 oeufs de gros calibre
  • ¼ c. à thé d'eau de fleur d'oranger
glaçage
  • 140 g de chocolat noir 72% de cacao
  • 60 g de beurre doux
  • écorce d'orange confite pour décorer

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 219 kcal / 916 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 45 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...