![Thai Peanut Crunch Salad Thai Peanut Crunch Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD749984-FBE0-43F9-951B-4732ADDFBAFE/Derivates/6f626749-9bbd-4d14-be61-ad5924c78d9b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz peanuts, roasted and salted
- 2 oz fish sauce
-
3
oz soy sauce
lub 3 oz tamari sauce - 2 ½ oz rice vinegar
- 1 tbsp sesame oil
-
1
tbsp sugar
lub 1 tbsp honey - 1 in. fresh ginger
- 2 oz freshly squeezed orange juice
- 2 oz freshly squeezed lime juice
- 43 oz water
- 8 oz dried rice noodles, Thai
- ½ Lebanese cucumber, diced (½ in.)
- ½ red bell pepper, diced (½ in.)
- ½ iceberg lettuce head, shredded
- 2 mangoes, diced (½ in.)
- 4 - 6 scallions, thinly sliced
- 1 ½ - 2 bunches cilantro, chopped, to taste
- 15 - 20 fresh mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1842.3 kJ / 440.3 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1615.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Farro Harvest Salad
1hod. 45min
Green Tea Salmon with Asian Slaw
1 godz. 20 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Fish Tacos
45 Min
Moroccan Chicken Bowl
45 Min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Chicken and Quinoa Salad
50min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Chopped Asian Salad
20 Min
Southwest Quinoa
40min