Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 belles poires, détaillées en dés
- 120 g de cassonade
- 30 g de crème de cassis
- 70 g de poudre d'amande
- 2 pincées de sel
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2614.5 kJ / 625.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 658.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25min
Gâteau fondant aux noix
40min
Clafoutis aux pommes et lait de noisette
40min
Gâteau moelleux au cidre
1h 5min
Le milhassou
2h
Gratin d'abricots au pralin
30min
Gratin de poire aux amandes
45min
Paris-Deauville
12h
Flan aux pommes
50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min