Zuppa al profumo di curcuma

Zuppa al profumo di curcuma

4.6 180 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 20 g di sedano
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g acqua
  • 80 g di verza a listarelle
  • 80 g di cavolo nero a listarelle
  • 60 g di lenticchie decorticate gialle e rosse
  • 180 g di cereali misti (orzo, farro, avena, miglio)
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 1 cucchiaino colmo di curcuma in polvere
  • 100 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm) (vedere consigli)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 348.7 kcal / 1459 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 36.1 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...