Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g de farine de blé (T 45 ou 55)
lub 350 g de farine manitoba - 200 g d'eau
- 4 g de levure boulangère sèche
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à soupe d'ail en poudre
- 1 c. à soupe de basilic déshydraté
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 200 - 250 g de légumes grillés surgelés
- 5 c. à soupe de sauce tomate, spécial pizza de préférence
- 100 g de feta, détaillée en dés
- 8 olives noires
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
-
1
filet d'huile d'olive pour pizza, à ajuster en fonction des goûts
lub 1 filet d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1555.2 kJ / 371.3 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 648.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzas marinara
3h
Pizza quatre fromages
1 godz. 45 min
Pizza végétarienne express
50 min
Cocas niçoises
3sa 15 dk
Pizza aux légumes
3 godz. 10 min
Chaussons aux épinards, dip vert
2 godz. 10 min
Pâtes à la sauce provençale et au pistou
40 min
Pizza quatre saisons au chèvre
1 godz. 45 min
Quiche aux légumes du soleil et feta
1 godz. 30 min
Minipizzas ourson
3sa 15 dk
Quiche aux épinards et poivron rouge
1h
Pizza poivron chèvre et chorizo
2 godz.