Wersje kompatybilne
Pains pita à l'aubergine, œuf et sauce yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 125 g de yaourt à la grecque
- le zeste d'un citron jaune non traité
- ½ bouquet d'aneth frais, effeuillé
- du sel
- du poivre moulu
- 500 g d'eau
- 400 g d'aubergines, en rondelles de 5 mm d'épaisseur
- 4 œufs
- 4 pains pita
- 250 g de tomates cerise, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Falafels à la menthe, sauce tahini
35min
Poulet mariné et pain pita
2 Std. 50 Min
Minitacos vegan
45min
Schiacciata aux oignons et à la sauge
3 Std. 20 Min
Falafels
12 Std. 45 Min
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1 Std. 30 Min
Pizza blanche à la roquette
1h 35 min
Pizza turque au bœuf et aux épinards
40min
Pizza cône
2h 15min
Mini-calzones champignon-ricotta
2h 15min
Pain pita
1 Std. 30 Min