Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 135 g de farine de blé, et 10 g pour le plan de travail
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en dés, et un peu pour le moule
- 45 g de sucre glace
- 15 g de poudre d'amande
- 1 œuf
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
La crème
- 2 citrons jaunes non traités, zeste finement râpé et jus
- 4 fruits de la Passion, la pulpe seulement
- 4 œufs
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 120 g de sucre glace
- 70 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2074 kJ / 498 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux myrtilles
2sa 30 dk
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Petites mousses Passion
3h 20min
Tarte abricot-pistache
1h 15min
Cheesecake abricot-basilic de Claudine
4sa
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5j 30 menit
Financier à la Passion
35 dk
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Tiramisu citron vert et framboises
25 min
Tarte aux noix de pécan
1h 25min
Cheesecake anglais au citron
13 Std. 20 Min
Muffins gourmands aux myrtilles
35 dk