Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 150 g de lait
- 230 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 712 kJ / 166.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 197.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones
25 min
Pain fenouil tressé
Keine Bewertungen
Briochettes coco à la vapeur
2 godz. 10 min
Tartelettes aux fruits
1 godz. 10 min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 godz. 30 min
Buns à la cannelle
3h 40min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30 min
Pain nordique
1h
Gâteau de ménage
2h 45min
Pancakes ultra moelleux
50 min
Scones anglais
30 min