Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 150 g de pulpe de fruit de la Passion fraîche (6 ou 7 fruits)
- 50 g d'eau
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone, bien froid
- 75 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Petites mousses Passion
4h 25 min
Petites bouchées au chocolat et fruits exotiques
2 godz. 30 min
Mousse fruits de la Passion
2 godz. 30 min
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 godz. 40 min
Bavarois Passion-coco
8 Std. 10 Min
Mille-feuille express framboise-citron
30 Min
Crème brûlée à la Passion
3 Std. 45 Min
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3 Std. 40 Min
Tiramisu citron vert et framboises
25 Min
Douceur mangue-Passion
15 Min
Pannacotta à l’orange
4h 25 min