Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 2 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 50 g de beurre, et un peu pour les moules
- 80 g de lait
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de gruyère, râpé
- 50 g de poivron, coupé en morceaux
- 100 g de blanc de poulet, détaillé en dés
- 50 g de tomates séchées
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1445 kJ / 343 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins tomate et mozzarella
30min
Cake printanier
40min
Cake de saumon, poireau et tomates confites
1h
Cake tendre mozza jambon
1h 20min
Cake au crabe
55min
Cake chèvre et noix
50min
Minicakes chorizo-ciboulette
1h
Bouchées au chèvre et chorizo
30min
Cake au thon
50min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1h
Muffins courgette et muffins saumon
45min