
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'eau
La garniture
- 2 brins de persil plat frais
- 25 g d'échalote coupée en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 170 g de thon en boîte au naturel égoutté (poids net)
- 1 c. à soupe de moutarde forte
- 200 g de fromage frais
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de tomates fraîches, dont 1 coupée en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 279 kcal / 1166 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 1 g