Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'emmental, coupé en morceaux
- 30 g de beurre, et un peu pour le plat
- 30 g de farine
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en fines lamelles
- 250 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 500 g de filets de poisson (merlu, lieu, sabre, églefin...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1298 kJ / 309 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Brandade de thon
1h
Gratin de merlu aux courgettes
45 min
Lasagnes de poisson aux champignons
1h 30min
Boulettes de poisson aux champignons
40 min
Tomates farcies au poisson
1h 10 min
Gratin de courgettes aux crevettes
55 min
Lasagne aux fruits de mer
1h
Ramequins de poisson créole
30 min
Blanquette de cabillaud
55 min
Marmites de la mer
45 min
Parmentier gratiné de moules et chou-fleur
1h 30min
Quiche aux fruits de mer, ail et persil
1h 45 min