Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'emmental, coupé en morceaux
- 30 g de beurre, et un peu pour le plat
- 30 g de farine
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en fines lamelles
- 250 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 500 g de filets de poisson (merlu, lieu, sabre, églefin...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1298 kJ / 309 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes de poisson aux champignons
1 Std. 30 Min
Filet de colin à la sauce tomate
35min
Lasagne aux fruits de mer
1 Std.
Boulettes de poisson aux champignons
40min
Parmentier gratiné de moules et chou-fleur
1 Std. 30 Min
Lasagne de poisson aux asperges et poireau
1 Std. 30 Min
Gratin de merlu aux courgettes
45min
Gratin de courgettes aux crevettes
55min
Blanquette de cabillaud
55min
Brandade de thon
1 Std.
Parmentier de poisson au chèvre et persillade
1h 15min
Marmites de la mer
45min