Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 2 c. à café de curry en poudre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 filets de poulet, sans peau
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g de gingembre frais
- 1 clou de girofle
- 1 c. à café de graines de carvi
- 250 g d'eau
- 500 g de patates douces, coupées en cubes (2 cm env.)
- 150 g de crème de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 542 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Curry de poulet à l'ananas
35min
Curry de poulet express
30min
Filet mignon patate douce et mangue
50min
Colombo de porc
1h 20min
Sauté de porc aigre-doux
1h
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25min
Curry de poulet-coco, légumes et ananas
40min
Blancs de dinde épicés à la mangue, boulgour aux raisins
2h 45 min
Poulet rhum-coco
2j 30 menit
Poulet gingembre-citron
1h 5min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20min