Wersje kompatybilne
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g silken tofu (approx. 1 block), cut in slices (1 cm)
- 1 garoupa (grouper) fish (800-1000 g), gutted, butterflied (see tips)
- 2 tbsp pickled chillies, cut in thin slices
- 1 tbsp fermented black beans, rinsed
- 500 g water
- 2 ½ tbsp light soy sauce
- 1 tsp sugar
- ½ tsp chicken stock powder
- 2 tbsp water
- 2 tbsp cooking oil
- 2 - 3 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 877 kJ / 210 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 369 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Stir Fried Prawns with Dragon Well Tea (Longjing Tea Prawns)
4h 10min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Ikan Bilis Seasoning Powder
40min
Homemade Soy Milk
35min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min