![Summer seafood soup Summer seafood soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED08605F-2308-4617-8046-2727654226AC/Derivates/5c652217-7364-46cb-a22a-07cb54bbba82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g winter melon, peeled, cut into pieces (3 cm)
- 800 g water
- 30 g chicken stock powder, homemade
- 2 - 4 tsp cornflour (starch)
- 2 tbsp water
- 150 g scallops, fresh, cut into cubes (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pinch ground white pepper
- 150 g raw prawns, peeled, cut into cubes (1 cm)
- 2 egg whites, beaten
- 10 g celery stalks, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Seafood Porridge
45 dk
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Chrysanthemum Tofu Soup
2h 10min
Stir-fried vegetables
10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min.
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1j 15 menit
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Chicken porridge with century egg
30 min
Tomato-egg soup
20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min