Urządzenia i Akcesoria
Steamed Chicken Essence
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
whole chicken legs (approx. 900 g), preferably free range, halved at joints, rinsed2
-
fresh ginger juice1 tbsp
-
salt1 pinch
-
glutinous rice wine (huangjiu)45 g
-
dang gui (Chinese angelica root) slices4
-
wolfberries (goji)1 tsp
-
water1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
247 mg
Białko
28 g
Kalorie
1607 kJ /
381 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Braised Chicken with Mushroom
1 godz. 30 min