Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole chicken legs (approx. 900 g), preferably free range, halved at joints, rinsed
- 1 tbsp fresh ginger juice
- 1 pinch salt
- 45 g glutinous rice wine (huangjiu)
- 4 dang gui (Chinese angelica root) slices
- 1 tsp wolfberries (goji)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 381 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 247 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Hakka Rice Wine Chicken
1h 25min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2u. 5min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 min
Homemade Soy Milk
35 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min