![Steamed Chicken Essence Steamed Chicken Essence](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9b515d0d94957974fb0e0fb03a281e4d/Derivates/43d36402fcc8e415dd849e534fcba772891b3ee5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole chicken legs (approx. 900 g), preferably free range, halved at joints, rinsed
- 1 tbsp fresh ginger juice
- 1 pinch salt
- 45 g glutinous rice wine (huangjiu)
- 4 dang gui (Chinese angelica root) slices
- 1 tsp wolfberries (goji)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 381 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 247 mg
Alternatywne przepisy
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1ч. 30 мин.
Mock Fin Soup
35 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1ч. 45 мин.
Drunken Herbal Prawns
4h 55min
Stir Fried Whole Fish
20 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 Std. 5 Min
Cold Soba Noodles with Edamame and Dipping Sauce
Brak ocen
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Mustard Green Rice
35 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Braised Rice Wine Fish
20 Min