Soupe des hortillons

Soupe des hortillons

4.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 100 g de beurre demi-sel
  • 200 g de chou nouveau, coupé en morceaux
  • 200 g de blancs de poireau coupés en tronçons
  • 1500 g d'eau
  • 2 cubes de bouillon de légumes
  • 170 g de pommes de terre épluchées et coupées en deux (4 petites env.)
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 laitue pommée le coeur seulement, ciselé (300 g env.)
  • 160 g d'oseille ciselée
  • 200 g de petits pois frais écossés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 203 kcal / 841 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...