Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre demi-sel
- 200 g de chou nouveau, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 1500 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes
- 170 g de pommes de terre, épluchées et coupées en deux (4 petites env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 laitue pommée, le coeur seulement, ciselé (300 g env.)
- 160 g d'oseille, ciselée
- 200 g de petits pois frais, écossés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 203 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45min
Velouté du potager
15min
Soupe légère aux légumes
20min
Soupe de haricots blancs
20min
Potage Saint-Germain
45min
Potage au poireau
30min
Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil
40min
Soupe au chou
45min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Soupe rustique
12 godz.
Soupe danoise aux pois cassés
1h
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min