Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 tortillas de maíz
- aceite vegetal para freír, el necesario
- 100 g de queso cotija, en trozos
- 250 g de jitomate, en cuartos y sin semillas
- 120 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
-
40
g de aceite vegetal
lub 40 g de mantequilla sin sal - 5 hojas de epazote
- 120 g de chile poblano, asado, desvenado y en rajas
- 200 g de calabacitas, en cubos (1 cm)
- 650 g de agua
- 150 g de leche
- 1 cubo de caldo de pollo
- 1 - 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- ½ cditas de pimienta negra molida, o al gusto
- 120 g de flor de calabaza, sin tallos
- 200 g de granos de elote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1161 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 885 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Sopa Thenthuk
1h
Caldo de queso
40 Min
Sopa de tortilla
40 Min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 Min
Pancita de hongos
1h
Ensalada de ejotes navideños
1u. 10min
Ensalada con queso de cabra y aderezo de nuez de la india
25 min.
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Sopa de lima
40 Min