Pozole negro

Pozole negro

4.7 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 porciones

Składniki

Sofrito
  • 50 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 20 g de aceite
  • 600 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel cortada en trozos
Salsa
  • 35 g de cebolla
  • 1 diente de ajo pelado
  • 200 g de jitomate cortado en cuartos
  • 10 g de aceite
  • 1 chile pasilla sin rabo
  • 1 chile morita sin rabo
  • 150 g de huitlacoche fresco o cocido
  • 300 g de frijoles negros cocidos caseros
  • 1000 g de agua
  • 1 ½ cditas de sal fina
  • 2 pizcas de orégano y un poco más para servir
  • 400 g de maíz pozolero, precocido
Montaje
  • rábano picado
  • lechuga romana picada
  • limón verde en cuartos
  • tostadas

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 133 kcal / 559 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...