Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sofrito
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite
- 600 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en trozos
Salsa
- 35 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 200 g de jitomate, cortado en cuartos
- 10 g de aceite
- 1 chile pasilla, sin rabo
- 1 chile morita, sin rabo
- 150 g de huitlacoche, fresco o cocido
- 300 g de frijoles negros cocidos, caseros
- 1000 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 2 pizcas de orégano, y un poco más para servir
- 400 g de maíz pozolero, precocido
Montaje
- rábano, picado
- lechuga romana, picada
- limón verde, en cuartos
- tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 559 kJ / 133 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 dk
Salsa roja de molcajete
10 Min
Pollo con mole verde
1sa
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Adobo con carne
50 dk
Chilaquiles rojos
25 min
Pollo encacahuatado
45 dk
Tamales rancheros
2h
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Salsa martajada
50 dk
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min