Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)

Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)

4.8 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 sztuk

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    40 g
  • mleka
    215 g
  • suchych drożdży (7-8 g)
    1 opakowanie
  • cukru
    100 g
  • mąki pszennej typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    450 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • jajek rozm. M, w tym 6 jajek zafarbowanych (patrz wskazówka)
    7
  • żółtko do posmarowania chlebków
    1
  • cukier perlisty (opcjonalnie) do posypania chlebków

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 503 kcal / 2104 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 69.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...