
Urządzenia i Akcesoria
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 sztuk
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia40 g
-
mleka215 g
-
suchych drożdży (7-8 g)1 opakowanie
-
cukru100 g
-
mąki pszennej typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu450 g
-
soli½ łyżeczki
-
jajek rozm. M, w tym 6 jajek zafarbowanych (patrz wskazówka)7
-
żółtko do posmarowania chlebków1
-
cukier perlisty (opcjonalnie) do posypania chlebków
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
503 kcal /
2104 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Hot dogi pieski
40 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Chlebki do żurku
2 godz. 40 min