Rożki francuskie z serem

Rożki francuskie z serem

4.1 30 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
30 sztuk

Składniki

Ciasto francuskie
  • 100 g zimnej wody
  • 500 g mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 jajka plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
  • 2 łyżki octu
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru
  • 300 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 600 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 93.1 kcal / 389.8 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 27.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...