Urządzenia i Akcesoria
Rożki francuskie z serem
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
30 sztuk
Składniki
Ciasto francuskie
-
100 g zimnej wody
-
500 g mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 jajka plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
-
2 łyżki octu
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta cukru
-
300 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
600 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
50 g mleka
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
27.7 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
389.8 kJ /
93.1 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Ciasteczka z wiśniami
1 godz. 30 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1 godz. 50 min