Rożki francuskie z serem
TM6 TM5

Rożki francuskie z serem

4.1 (27 ocen)

Składniki

Ciasto francuskie

  • 100 g zimnej wody
  • 500 g mąki pszennej, typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 jajka, plus 1 roztrzepane, do posmarowania ciastek
  • 2 łyżki octu
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru
  • 300 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 600 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku, niesłodzonego
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
389.8 kJ / 93.1 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
14.4 g
Tłuszcz
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
0.3 g
Sód
27.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy