
Urządzenia i Akcesoria
Millefeuille z kremem waniliowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
Krem waniliowy
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
cukru100 g
-
mąki pszennej45 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej100 g
-
laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
woda, schłodzona do studzenia kremu
-
kostki lodu do studzenia kremu
Ciasto francuskie
-
masła zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki200 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu200 g
-
wody, schłodzonej90 g
-
soli2 szczypty
Millefeuille
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
773.5 kcal /
3236.3 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
48.5 g
Węglowodany
72.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Sód
91.5 mg