Millefeuille z kremem waniliowym

Millefeuille z kremem waniliowym

4.1 7 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje

Składniki

Krem waniliowy
  • mleka w temp. pokojowej
    500 g
  • cukru
    100 g
  • mąki pszennej
    45 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
    10 g skrobi kukurydzianej
  • żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej
    100 g
  • laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
    1
  • woda, schłodzona do studzenia kremu
  • kostki lodu do studzenia kremu
Ciasto francuskie
  • masła zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
    200 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    200 g
  • wody, schłodzonej
    90 g
  • soli
    2 szczypty
Millefeuille
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 773.5 kcal / 3236.3 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 48.5 g
Węglowodany 72.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 28.9 g
Sód 91.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...