Millefeuille z kremem waniliowym

Millefeuille z kremem waniliowym

4.1 7 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje

Składniki

Krem waniliowy
  • 500 g mleka w temp. pokojowej
  • 100 g cukru
  • 45 g mąki pszennej
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
    10 g skrobi kukurydzianej
  • 100 g żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej
  • 1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
  • woda, schłodzona do studzenia kremu
  • kostki lodu do studzenia kremu
Ciasto francuskie
  • 200 g masła zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 90 g wody, schłodzonej
  • 2 szczypty soli
Millefeuille
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 773.5 kcal / 3236.3 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 48.5 g
Węglowodany 72.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 28.9 g
Sód 91.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...