Urządzenia i Akcesoria
Long Bean Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
pork belly, skinless cut in slices300 g
-
salt1 ½ tsp
-
dark sesame oil½ tsp
-
white pepper powder2 pinch
-
dried shrimp rinsed50 g
-
cooking oil30 g
-
Chinese dried mushrooms soaked to soften, stems removed and cut in slices6
-
garlic cloves3
-
carrots cut in small chunks30 g
-
long beans cut in 5 cm length300 g
-
Basmati rice rinsed350 g
-
light soy sauce30 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)20 g
-
oyster sauce10 g
-
water450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
16 mg
Białko
17 g
Kalorie
3474 kJ /
831 kcal
Tłuszcz
49 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Mapo tofu
15 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Yam Rice
45 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min