Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork belly, skinless, cut in slices
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp dark sesame oil
- 2 pinch white pepper powder
- 50 g dried shrimp, rinsed
- 30 g cooking oil
- 6 Chinese dried mushrooms, soaked to soften, stems removed and cut in slices
- 3 garlic cloves
- 30 g carrots, cut in small chunks
- 300 g long beans, cut in 5 cm length
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 30 g light soy sauce
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 10 g oyster sauce
- 450 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3474 kJ / 831 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 16 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Mustard Green Rice
35min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Yam Rice
45 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Hakka Yam Abacus
20min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15 min.
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min