![Chai Buey Chai Buey](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/444c5fab-5ebf-414a-b592-a17e29e343ce/Derivates/d851f083-ad93-4f05-bc61-9e753c4cfdba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, cut in slices
- 350 g fresh tomatoes, cut in quarters
- 12 dried chillies, deseeded
- 10 g dried tamarind pieces (asam keping)
- 30 g cooking oil
- 750 g Chinese mustard greens (head mustard), trimmed
- 400 g water
- 20 g chicken stock powder, homemade or store-bought
- 10 g sugar
- 400 g roasted pork, cut in cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 660 mg
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Mapo tofu
15min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min