![Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice) Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b9978f2-da88-4180-8b63-22b055cfd404/Derivates/35e45dda-824c-4334-be7a-22ae18e244d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g water
- 1 waxed duck thigh, cut in 2 pieces
- 300 g waxed pork belly, cut in 3 pieces
- 100 g Chinese sausages
- 100 g Chinese liver sausages
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut in slices
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 20 g dark sesame oil (toasted)
- 350 g Basmati rice, rinsed
- 30 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4058 kJ / 970 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 898 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1óra 50p
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Salted Fish Pork Belly
30min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Salted Chicken
5óra 10p
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1óra 50p
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min