Urządzenia i Akcesoria
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
water1900 g
-
waxed duck thigh cut in 2 pieces1
-
waxed pork belly cut in 3 pieces300 g
-
Chinese sausages100 g
-
Chinese liver sausages100 g
-
garlic cloves3
-
fresh ginger cut in slices20 g
-
dried shrimp rinsed20 g
-
dark sesame oil (toasted)20 g
-
Basmati rice rinsed350 g
-
light soy sauce30 g
-
oyster sauce30 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
spring onion chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
898 mg
Białko
26 g
Kalorie
4058 kJ /
970 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 Std. 45 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Braised pork belly
55 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 Std. 15 Min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.