Urządzenia i Akcesoria
Ayam Pongteh
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
5 portions
Składniki
-
chicken cut in pieces800 g
-
cornflour (starch)2 tsp
-
salt1 tsp
-
garlic cloves10
-
shallots200 g
-
cooking oil40 g
-
potatoes (approx. 2 pieces), cut in 1 cm slices250 g
-
fermented bean paste (taucu)1 tbsp
-
dark soy sauce2 tbsp
-
sugar1 tsp
-
water200 g
-
white pepper powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
601.6 mg
Białko
33.1 g
Kalorie
2139.5 kJ /
511.3 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pandan Sponge Cake
1 Std.
Sesame Chicken Mee Sua
40 Min
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Green Papaya Fish Soup
2 Std. 15 Min
Pork Balls
20 Min
Demo Recipe 3 - Stir Fried French Beans
15 Min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 Min
Hand Ripped Cabbage
20 Min
Stir Fried Sweet Potato Leaves with Garlic
10 Min
Demo Recipe 2 - Quick Steamed Buns
1 Std.
Barley Ginkgo Nut Bean Curd Dessert
40 Min
Lotus Root Peanut Pork Rib Soup
1 Std. 20 Min