Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh ginger
- 3 garlic cloves
- 10 g shallots
- 20 g cooking oil
- 5 dried chillies, cut in pieces
- 350 g pork belly, skinless, cut in thin slices, patted dry with kitchen towels
- 20 g light soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 pinch white pepper powder
- 20 g salted fish, flesh only, cut in pieces
- 50 g onions
- 2 sprigs spring onions, cut in 3 cm length
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3153 kJ / 754 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 825 mg
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Sweet and sour pork ribs
40min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Shallot Oil
25min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Sesame Crème
10min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 Min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min