Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g aubergine, cut in pieces (2 cm)
- 1 tsp sesame oil
- 3 - 4 Tbsp white miso paste, to taste
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - 4 - 5 spring onions, thinly sliced (2 mm), for garnishing
- toasted sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 575 kJ / 137 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2868 mg
Alternatywne przepisy
Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream
4 Std. 20 Min
Migas with Padrón Peppers
30 min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 min
Crispy Aubergine on Creamy Kohlrabi
1h
Sweet Black Sticky Rice
13u.
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Sicilian Caponata
30 min
Pesto with Rocket and Chilli
10min
French Onion Soup (TM6)
1h
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Bulgur Wheat
35 min